mesti ado...
500 gm daging ayam (Bahagian dada)
2 biji telur ayam
4-5 sudu besar tepung jagung
raso A
2 sudu besar minyak bijan
1 sudu besar stok pekat ayam maggie
2 keping tauhu jeruk (Nam Yee)
sedikit lada sulah
secukup raso...
Ayam dipotong kecil dan di gaulkan dgn raso A sehingga sebati. Perapkan selama 4 jam (kalau nak cepat perap 1-1/2 jam pun boleh). Apabila hendak menggoreng gaulkan dengan telur dan tepung jagung tadi. Goreng sehingga ayam kekuningan , goreng dgn api kecil supaya ayam tidak hangus.
500 gm daging ayam (Bahagian dada)
2 biji telur ayam
4-5 sudu besar tepung jagung
raso A
2 sudu besar minyak bijan
1 sudu besar stok pekat ayam maggie
2 keping tauhu jeruk (Nam Yee)
sedikit lada sulah
secukup raso...
Ayam dipotong kecil dan di gaulkan dgn raso A sehingga sebati. Perapkan selama 4 jam (kalau nak cepat perap 1-1/2 jam pun boleh). Apabila hendak menggoreng gaulkan dengan telur dan tepung jagung tadi. Goreng sehingga ayam kekuningan , goreng dgn api kecil supaya ayam tidak hangus.
0 enaknye rase:
Post a Comment