mesti ado..

1 ekor ayam (dipotong dan diambil isinya sahaja)

15 biji cili hijau }

10 biji cili padi }

9 ulas bawang putih }

12 ulas bawang merah } kisar bahan ini

2 CamB ketumbar }

1 CamB jintan putih }

1-3 keping lengkuas }

2 batang serai }

1 camT kulit limau purut }

1 cawan santan pekat

sedikit garam dan gula

terung panjang dan kacang sepat

Daun selasih

daun limau purut

secukup raso..

1. Panaskan minyak dan masukkan bahan-bahan yang dikisar tumis sehingga naik bau

2. Masukkan sedikit santan garam dan gula. Biarkan santan mendidih dan pecah minyak.

3. Masukkan ayam dan tambah santan agar ayam empuk. Masukkan kacang sepat dan terung.

4. Akhir sekali masukkan daun selasih dan daunlimau purut.