mesti ado...

raso A

1/2 kilo daging kisar

5 ulas bawang merah

3 ulas bawang putih

1 biji telur

5 CamB oat

garam secukup rasa

raso B

5 ulas bawang merah

2 ulas bawang putih

1/2 inci halia

1 biji kelapa

rempah tumis (kulit kayu manis, buah pelaga, bunga cengkih,bunga lawang)

2 pelepah daun kari

2 CamB serbuk kari

2 CamB cili boh / serbuk cili

asam keping

garam, gula dan ajinamoto secukup rasa

secukup raso...

raso A

1. Campurkan semua bahan A gaul rata dan bentukkan bulat-bulat.

2. Goreng bebola daging sehingga kekuningan dan angkat.

raso B

1. Panaskan periuk, Masukkan rempah tumis dan daun kari setelah itu masukkan bawang merah, bawang putih dan halia yang telah dikisar. kacau sehingga naik bau dan kekuningan.

2. masukkan pula cili boh dan rempah kari dan masukkan sedikit air. kacau sehingga pecah minyak. masukkan asam keping.

3. Setelah itu, masukkan pula bebola daging kacau sehingga sebati dan barulah masukkan santan garam, gula dan ajinamoto.

4. kacau beberapa ketika dan biarkan ia pecah minyak barulah ditutup dan sedia dimakan…