mesti ado...
500 gm daging kambing (potong memanjang dan ketuk)
1 sm kunyit hidup (tumbuk)
1 sm halia (tumbuk)
kicap masin secukupnya
serbuk perasa
sedikit lada sulah
sedikit gula
minyak
sos...
3 sudu besar sos tiram
1 sudu besar minyak bijan
sedikit tepung jagung
sedikit kicap cair
secukup raso...
1. Perap daging dengan semua bahan-bahan di atas selama 15 minit.
2. Panaskan minyak di dalam kuali. Apabila minyak panas, goreng daging tadi hingga masak.
3. Untuk membuat sos pula, panaskan minyak bijan, kemudian masukkan sos tiram, kicap cair dan tepung jagung. Kacau sehingga pekat
4. Hidangkan sos di atas daging yang telah digoreng tadi
500 gm daging kambing (potong memanjang dan ketuk)
1 sm kunyit hidup (tumbuk)
1 sm halia (tumbuk)
kicap masin secukupnya
serbuk perasa
sedikit lada sulah
sedikit gula
minyak
sos...
3 sudu besar sos tiram
1 sudu besar minyak bijan
sedikit tepung jagung
sedikit kicap cair
secukup raso...
1. Perap daging dengan semua bahan-bahan di atas selama 15 minit.
2. Panaskan minyak di dalam kuali. Apabila minyak panas, goreng daging tadi hingga masak.
3. Untuk membuat sos pula, panaskan minyak bijan, kemudian masukkan sos tiram, kicap cair dan tepung jagung. Kacau sehingga pekat
4. Hidangkan sos di atas daging yang telah digoreng tadi
0 enaknye rase:
Post a Comment